bitcoin rate
1 BTC ={{exchangeRate | number:2}}

Privacyverklaring

AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Met deze Europese verordening wordt de privacywetgeving gemoderniseerd. In de AVG staan regels over de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van deze gegevens. Op 25 mei 2018 verviel de Wet bescherming persoonsgegevens en zijn de bepalingen van de AVG van toepassing.

Privacy en bescherming van persoonsgegevens

BTC Direct valt niet onder wetgeving waarmee financiële instellingen en markten worden gereguleerd. Wij vinden het echter belangrijk ons steentje bij te dragen aan het voorkomen van fraude en witwassen op de markt van digitale valuta's. Dit doen wij bijvoorbeeld door het voeren van een ‘Know Your Customer’-beleid. Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan vragen wij om documentatie waarmee we jouw identiteit kunnen vaststellen.

Alleen met jouw toestemming

Zonder jouw toestemming verwerken wij geen persoonsgegevens. Je toestemming geef je door akkoord te gaan met deze privacyverklaring. Deze toestemming kan je te allen tijde intrekken, dit doet echter geen afbreuk aan de rechtmatigheid van het gebruik van je gegevens vóór de intrekking. Wil je je toestemming intrekken? Dan verwijderen wij al jouw persoonsgegevens zo snel mogelijk uit al onze systemen, tenzij er een wettelijke plicht bestaat om gegevens te bewaren. Wanneer je ons verzoekt je gegevens te verwijderen, zullen wij je account helaas wel moeten sluiten.

Jouw persoonsgegevens

Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan moet je je registreren bij ons. Bij je registratie word je automatisch aangemeld voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ook deel je persoonsgegevens met ons. Denk aan:

  • voor- en achternaam
  • woonadres
  • telefoonnummer en e-mailadres
  • identificatiebewijs
  • IP-adres

Daarnaast hebben wij voor een succesvolle transactie ook de volgende informatie nodig:

  • IBAN
  • walletadres

Bovendien zullen wij de tijd en datum van jouw registratie opslaan. Dit doen wij om onszelf te beschermen tegen misbruik van jouw gegevens door derden die zich zonder jouw medeweten hebben geregistreerd op ons platform.

Bijzondere persoonsgegevens

Met jouw toestemming verwerken wij ook bijzondere persoonsgegevens. Van iedere gebruiker ontvangen we een kopie van het legitimatiebewijs. De pasfoto die daarop zichtbaar is, is een bijzonder persoonsgegeven. Ook kunnen wij vragen om inkomens- en vermogensgegevens. Deze gegevens hebben wij nodig voor een aanvullend klantonderzoek. Dit valt ook onder bijzondere persoonsgegevens.

Met wie werken wij samen?

De volgende partijen helpen ons onze dienstverlening te optimaliseren:

  • MailChimp levert de techniek om de nieuwsbrief te versturen. Zo blijf je wekelijks op de hoogte van al het cryptonieuws.
  • Cloudflare zorgt dat onze website niet overbelast raakt in drukke tijden. Gaat de koers naar 100.000 Euro? Onze infrastructuur kan dat aan.
  • Zendesk levert de software waarmee onze afdeling Support werkt. Zo kunnen wij de snelle en correcte afhandeling die je van ons gewend bent blijven leveren.
  • Mitek controleert de rechtsgeldigheid van de identiteitsbewijzen van onze klanten. Jouw veiligheid vinden wij heel belangrijk.
  • Hotjar helpt ons de gebruiksvriendelijkheid van onze website te perfectioneren. Hoe gebruiksvriendelijker, des te sneller je navigeert op BTCDirect.eu.
  • Gruveo & LiveChat wordt gebruikt door onze afdeling Support om jou direct van dienst te zijn. Kijk op onze contactpagina voor meer informatie.

Bewaartermijn

Wij bewaren gegevens omtrent financiële administratie minimaal zeven jaar. Dit is een wettelijke verplichting. De overige gegevens bewaren wij tot je jouw toestemming voor de verwerking intrekt, tenzij er een wettelijke grondslag is ze nog langer te bewaren.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies. Een cookie is een klein databestand waarin je browser enkele gegevens opslaat. Dit zijn geen persoonsgegevens, maar stellen ons wel in staat te zien dat je eerder op onze website bent geweest. Door de cookie herkennen wij jouw IP-adres.

Onze website gebruikt twee soorten cookie. Analytische cookies helpen ons om bezoekersstatistieken bij te houden en geven ons een inzicht in het functioneren van de website. Wij maken in dit verband gebruik van Google Analytics en Hotjar. Je kan altijd bezwaar maken tegen de verzameling en opslag van deze 'Google Analytics' data onder de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl. De functionele cookies helpen ons ervoor te zorgen dat de website beter functioneert. Zonder deze cookie kan je mogelijk niet volledig gebruik maken van onze website.

Jouw rechten

In lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming heb jij het recht om jouw persoonsgegevens te laten verwijderen. Je hebt het recht op inzage, rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]. Bovendien hebben gebruikers van deze website het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact met ons

Je kan op verschillende manieren met ons in contact komen, namelijk via e-mail, via onze live chat, telefonisch en via het contactformulier op onze website. Neem je contact met ons op via één van deze wegen? Dan slaan wij de data op om je verzoek te behandelen, zoals je telefoonnummer, e-mailadres en naam.

BTC Direct Europe B.V
Wijchenseweg 102, 6538 SX Nijmegen, The Netherlands
www.btcdirect.eu
[email protected]